top of page

היי, אני אושרת,

בת 43 מבית העמק. נשואה לדני ואמא לשלושה ילדים: נבו, בן 11, כליל, בת 8, ונטע, בן כמעט 6. 

מעל 25 שנה שאני עוסקת בחינוך, הדרכה והוראה במגוון מסגרות, מלמדת ילדים ומבוגרים, ועבדתי בשלל מוסדות חינוכיים מבית הספר היסודי ועד האקדמיה, בתנועות נוער בארץ ובחו"ל, עם תכניות שנות שירות ועם צוותים חינוכיים במערכת החינוך. 

בעלת תואר ראשון בהצטיינות במוסיקה ותוכנית המצטיינים "אופקים", ותואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת חיפה. אני מלווה ומאמנת הורים בגישת התקשורת המקרבת, וכיום במהלך לימודי פסיכותרפיה אינטגרטיבית.  

אני ספקית של מערכת גפ"ן ומנחה סדנאות תקשורת מקרבת שפיתחתי בבתי ספר. 

 

תקשורת מקרבת – שפת הלב על קצה המזלג: 

לתקשורת מקרבת נחשפתי אחרי לידת בני הקטן (מכירים את זה שנכנס.ת אח.ות חדש.ה הביתה והאחים האחרים מפגינים שלל התנהגויות מאתגרות?) , והיא סחפה אותי בעקבותיה. הלכתי ללמוד ולהעמיק בתחום (ולא מפסיקה ללמוד מאז), והוסמכתי לליווי הורים בגישה. 

תקשורת מקרבת (Non-Violent Communication) היא מודל לפתרון קונפליקטים. על ידי יצירת דיאלוג מבוסס הקשבה ואמפתיה ניתן להגיע לפתרונות שעונים על כמה שיותר

צרכים של שני הצדדים. 

 

בליווי הורים בתקשורת מקרבת הלימוד והעבודה מתמקדים

במספר מיומנויות מפתח, ואנחנו לומדים: 

לזהות מה יושב מתחת להתנהגויות המאתגרות של הילדים ומניע אותן 

לפתוח את הלב לילדים שלנו ולהצליח לראות למה הם זקוקים באמת 

לדבר איתם כך שיבינו את עצמם, יקשיבו לנו וישתפו אותנו במה שעובר עליהם 

לטפח נוכחות קבועה שלנו עם כל אחד מהילדים שלנו, שהיא הבסיס והתשתית ליחסים 

לקיים דיאלוג מתמיד המשתף את כל בני הבית בהחלטות ובבחירות המשפחתיות, בהתאם לגילם. הייחודיות של תהליך ליווי בגישת התקשורת מקרבת היא שלצד האתגרים בעקבותיהם מגיעים ההורים לקליניקה, נותנים מקום רב לצרכי ההורה (ולא רק לצרכי הילד), ומתוך כך סוללים את הדרך לקשר פתוח וקרוב בין הורים וילדים בכל גיל. 

אושרת (4)
bottom of page